Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Рудольф Кірнос запускає два дитячих телеканали

17 августа 2017

Директор музичного телеканалу EU Music Рудольф Кірнос запускає два дитячих телеканали – Niki Kids і Niki Junior. 17 серпня Національна рада з питань телебачення вирішила видати супутникові ліцензії відповідним каналам.

Ліцензіатом стала юридична особа двох телеканалів – ТОВ «Дитяче телебачення України». Власником цієї компанії виступає ТОВ «Інтерактивні системи телевізійного мовлення», яке належить Рудольфу Кірнос. Відповідно, Рудольф Кірнос – кінцевий бенефіціарний власник телеканалів. Директор каналів – Сергій Снігур.

Телеканал Niki Kids орієнтований на загальну дитячу аудиторію віком старше 6 років, Niki Junior – на малюків віком від 1 до 6 років. Відповідно, на каналах буде різний анімаційний контент.

Телеканали планують мовити цілодобово із супутника Amos-7 (оператор телекомунікацій – «Укркосмос»). За словами пана Кірноса, сигнал каналів буде в стандарті високої чіткості Full HD і в стандартній якості. Вони вже тестуються, а 1 вересня готові відкрити мовлення.

Згідно з програмною концепцією, в ефірі телеканалів не буде власного виробництва, але буде порівну національного та іноземного продукту. Програмна концепція передбачає виключно дитячі передачі.

За словами пана Кірноса, в ефірі Niki Kids і Niki Junior буде представлений анімаційний контент європейського виробництва, повністю дубльований українською мовою. «Ми відібрали тільки преміум-контент, тільки новий. Це буде повний дубляж (не войсовер і не титри), Full HD, дві звукові доріжки (українська та англійська). Це мультики в основному європейського виробництва (Франція, Німеччина). Формат мультиків схожий на Nickelodeon і Cartoon Network», – розповів пан Кірнос членам Нацради.

Він уточнив, що дубляж мультфільмів здійснюють Film.ua, студія звукозапису Володимира Третьякова, а також самі телеканали.

На запитання, чи планують канали спонукати виробництво українських мультфільмів, Рудольф Кірнос відповів: «У нас є своя анімаційна студія, ми плануємо виробляти свою анімаційну програму. А виробництво мультиків – це не до нас питання, а до Film.ua, наприклад. Ми знаємо, що вони вже зробили анімаційний серіал».

На запитання про джерела коштів для запуску телеканалів пан Кірнос сказав, що буде інвестувати власні кошти. Причина його інтересу до дитячих телеканалів – їхня прибутковість. «На сьогодні це найбільш прибутковий вид телевізійного мовлення», – сказав пан Кірнос.

Заробляти він планує на рекламі та продажу прав на ретрансляцію провайдерам. «У нас є домовленість із багатьма операторами. Вони будуть відключати платні телеканали, які коштують у валюті, і будуть сплачувати нам дуже маленьку справедливу ціну», – заявив він.

Проти запуску дитячих телеканалів Niki Kids і Niki Junior виступила група «1+1 медіа», яка надіслала Нацраді лист із проханням пренести розгляд питання про видачу їм ліцензій, повідомив голова Нацради Юрій Артеменко: «Сьогодні до нас надійшла заява від “Плюсів” про те, що компанія “1+1 інтернет” є ексклюзивним дистрибутором телеканалів Nickelodeon і Nick Jr та наділена правом запобігати порушенням прав їхніх правовласників, зокрема порушенням щодо торгових марок. З порядку денного засідання Нацради їм стало відомо, що розглядатимуться заяви про видачу ліцензій двох каналів, логотипи яких схожі за написанням і звучанням на Nickelodeon і Nick Jr. З огляду на вищевикладене вони просять перенести розгляд питань про видачу ліцензій до з’ясування обставин. Ми із членами Нацради сьогодні перед засіданням порадилися і не знайшли підстав для перенесення питання. Але ми вас інформуємо про цей лист, оскільки “Плюси” можуть звернутися до суду з оскарженням нашого рішення».

За словами Рудольфа Кірноса, він уже має зареєстрований знак для товарів і послуг Niki, відтак застереження «1+1» вважає безпідставними. «Мені, до речі, теж не подобається назва 1+1” – я вважаю, що це пропаганда гомосексуалізму. Має бути “Один плюс одна”. А що вже говорити про “Два плюс два”! А якщо серйозно, то підстав переносити розгляд наших заяв ніяких нема. “1+1” є дистрибутором, вони не є представниками», – заявив пан Кірнос.

Члени Нацради одноголосно підтримали видачу супутникових ліцензій Niki Kids і Niki Junior.

Наразі на українському ринку працюють дитячі телеканали «ПлюсПлюс» (група «1+1 медіа»), «Піксель» (група «Інтер»), «Малятко-TV» (канал Володимира Кметика), «Ляле» (кримськотатарський дитячий канал власника каналу ATR Ленура Іслямова) і кабельний телеканал Cine+ Kids провайдера «Воля».

Голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що група «Люкс» Андрія Садового і Романа Андрейка найближчим часом теж буде подавати документи на ліцензування дитячого телеканалу.

Водночас група StarLightMedia вирішила переформатувати свій дитячо-підлітковий канал QTV на дорослий розважальний канал «Оце» з економічних причин. За словами члена Нацради Валентина Коваля, низка рекламодавців принципово відмовляється від розміщення реклами в дитячих блоках.

Источник: detector.media

2289

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума