Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Скорочення УПП підвищить технологічну нейтральність медіаринку

11 августа 2016

Закладене в Законопроекті №3504 скорочення універсальної програмної послуги (УПП) сприяє впровадженню принципу «технологічної нейтральності» і наближає Україну до європейських регуляцій в аудіовізуальній сфері, - вважає Індустріальний Телевізійний Комітет (ІТК).

Базове визначення принципу технологічної нейтральності подано в статті 18 Європейської Рамкової Директиви 2002/212: це вимога до національних законодавчих і регулюючих органів країн-членів ЄС забезпечити максимальну нейтральність державних регуляцій по відношенню до різних технологій, з урахуванням природи кожної технології та її соціального контексту. В Директиві ЄС про аудіовізуальні медіа послуги  технологічна нейтральність описується, як державне регулювання послуг незалежно від технології поширення аудіовізуальної інформації, покликане забезпечити розвиток конкуренції, поліпшення пропозиції споживачам і рівність прав та обов'язків тих суб'єктів господарської діяльності аудіовізуальної сфери, які не використовують обмежений радіочастотний ресурс.

«Якщо комерційні ефірні телеканали знаходяться в договірних, ринкових відносинах з платними супутниковими ТВ платформами і ОТТ-провайдерами телебачення, то усунення державного регулювання у вигляді УПП і перехід на ринкові рейки відносин з іншими суб'єктами господарської діяльності підвищить технологічну нейтральність ринку», - говорить Директор ІТК Сергій Сьомкін.

Особливо важливо дотримуватися цього принципу по відношенню до нових технологій, розвитком яких повинен керувати виключно ринковий механізм. «Принцип технологічної нейтральності обмежує регуляції, підкреслюючи, що ринок, а не держава, повинен визначати успіх чи провал технологій», - пишуть про принцип технологічної нейтральності в регуляціях ЄС Ульріх Камеко і Торстен Кебер1. Важливо уточнити, що це означає не однакові умови для всіх технологічних платформ, а однаковий рівень державного регулювання для всіх технологічних платформ.

Умови, коли наявність і обсяг оплати визначаються комерційними гравцями ринку в процесі переговорів, також відповідають одному з важливих напрямів державної політики України - дерегуляції. «Така дерегуляція позитивно позначиться на конкурентоспроможності українського комерційного телебачення в цілому», - вважає Сергій Сьомкін, додаючи, що «з огляду на обставини інформаційної війни, в яких знаходиться наша країна, певна ступінь державної регуляції необхідна". Зокрема, в обов'язковому пакеті програм користувачів кабельного телебачення повинні залишитися Національне громадське телебачення України, місцеві та регіональні телеканали, програми мовлення громад, парламентський телеканал «Рада»».

Источник: itk.ua

810

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума