Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Яценюк вимагає підвищити штрафи за порушення для телеканалів - Артеменко

06 июля 2015

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вперше одержить реальний механізм впливу на телерадіокомпанії - можливість стягувати штрафи, які невдовзі можуть бути підвищені за рекомендацією Кабінету міністрів України. Про це в інтерв'ю «Укрінформу» повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

За його словами, із набранням чинності відповідного розпорядження уряду Нацрада зможе повністю дотримуватися процедури покарання телеканалів за порушення.

«Нарешті Національна рада зможе застосовувати штрафи. Кажу "нарешті", оскільки вже більше десяти років ми маємо закон про телебачення, і в ньому передбачено, що Нацрада має право застосовувати штрафи, встановлювати їхній розмір, погоджувати це в Кабміні. Та чомусь протягом усіх цих десяти років ні Нацрада, ні Кабмін не вносили положення про штраф... Ми запропонували чисті, прозорі правила. Три категорії: за дрібне порушення - 5%, за середнє - 10% і за велике - 15% від вартості ліцензії», - сказав Юрій Артеменко.

Голова Нацради додав, що суд вимагає дотримання процедури - спочатку треба зафіксувати порушення, потім винести попередження, а потім накласти штраф. І тільки після цього в разі чергового порушення Нацрада може подавати на телерадіокомпанію до суду.

Юрій Артеменко також уточнив, що запропоновані Нацрадою штрафи Кабмін погодив на термін до двох місяців і рекомендував в подальшому їх підвищити. «Кабмін погодив нам ці розміри на два місяці. Але сказав, що треба ці штрафи робити більшими. Це була позиція прем'єр-міністра», - сказав голова Нацради.

За словами Юрія Артеменка, Арсеній Яценюк вважає, що, зокрема, для таких телеканалів, як «Інтер» чи «1+1», порушення третьої категорії - 15% від вартості ліцензії - замалі.

Нагадаємо, 30 червня Кабінет міністрів України на своєму засіданні прийняв розпорядження про затвердження розмірів штрафів, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення. Про це на брифінгу 2 липня повідомив заступник голови Нацради Григорій Шверк. За його словами, розміри штрафів погоджено в тій редакції, у якій їх затвердила 11 червня і подала Кабміну Нацрада. Однак Кабмін вирішив погодити їх на строк лише до двох місяців і запропонував Нацраді ще раз опрацювати питання та подати уряду проект змін до розпорядження.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір у другому півріччі 2015 року затвердити Положення про моніторинг телерадіопрограм. Відповідні зміни до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Нацрада внесла на засіданні 2 липня. Моніторинги Нацради стають підставою для проведення позапланових перевірок і навіть для оголошення попереджень. Наразі деякі ліцензіати, зокрема канал «112 Україна», вважають незаконним проведення Нацрадою моніторингу, оскільки досі немає нормативно-правового акту регулятора, який регламентує цю процедуру.

Источник: Телекритика

823

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума