Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



«Зеонбуду» оголошено попередження і дано 2 тижні на виправлення порушень

21 августа 2014

Цифровому оператору – «Зеонбуд» – 21 серпня оголошено попередження через  невиконання компанією попереднього рішення регулятора щодо розповсюдження програм у вільному доступі. Для увідповіднення своєї діяльності вимогам умов ліцензії – 2 тижні.

Після того, як 17 липня цього року ТОВ «Зеонбуд» Національною радою було зобов’язано розкодувати цифровий сигнал, компанія звернулася до регулятора листом, у якому попросила більше часу на виконання зазначеного рішення. Причинами названі складна технологічна схема кодування-розкодування сигналу і потенційна можливість порушення прав правовласників, якщо їхні канали опиняться на супутнику у відкритому вигляді.

Очевидним фактом невиконання рішення регулятора назвав зазначену ситуацію член Національної ради Олег Черниш. «Компанія, яка є нашим ліцензіатом, дозволила собі не виконати просте і прозоре рішення», - сказав він, зазначивши, що мова, таким чином, іде про порушення інформаційної безпеки.

 Розглядати порушене питання в контексті завдань, що стоять перед галуззю з огляду на перехід до цифрового мовлення, закликав член Національної ради Олександр Ільяшенко.

Свою позицію висловив і голова регуляторного органу Юрій Артеменко. «Те, що зараз робить «Зеонбуд», навпаки шкодить галузі… Ця переписка, листування –  просто заплутування, маніпулювання і рішенням Національної ради, і думкою громадськості», – зазначив він.

 За словами заступника голови Національної ради Григорія Шверка, регуляторний орган у цьому питанні стоїть на боці споживачів, котрі мають право дивитися телебачення без кодування. Він окреслив юридичну позицію. – У ліцензії ТОВ «Зеонбуд», яку видала Національна рада, зазначено про обов’язок компанії забезпечити мовлення телерадіоорганізацій у цифровому діапазоні у відкритому вигляді. «Тому правовласники, технічні можливості, стосунки між телерадіоорганізаціями і «Зеонбудом» – Національну раду мають стосуватися умовно. Наше завдання виглядає так: ми ліцензію видали, ми хочемо, щоби поважний власник ліцензії її виконував. На цей час власник її не виконує в частині вільного доступу споживачів до відповідних телерадіосигналів».

 

Зі свого боку голова Національної ради Юрій Артеменко наголосив, що має намір звернутися до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, аби був ініційований депутатський запит до Генеральної прокуратури України стосовно вивчення питання створення компанії «Зеонбуд», її стосунків з телерадіоорганізаціями тощо.

Після дискусії навколо термінів виконання сьогоднішнього рішення Національної ради провайдеру дали 2 тижні, щоб остаточно прийти до виконання умов своєї ліцензії.

Відповідаючи на питання журналістів про можливі дії Національної ради у разі чергового нехтування ТОВ «Зеонбуд» рішення регулятора, Григорій Шверк зазначив, що наступним кроком може бути звернення до суду стосовно позбавлення ліцензії через невиконання компанією її умов.

Водночас члени регулятора сподіваються, що цифровий провайдер таки виконає рішення Національної ради.

Источник: nrada.gov.ua

769

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума