Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



«Заселений острів» за $40 млн

02 декабря 2008
«Заселений острів» за $40 млн
Вчора у Києві показали частину фільму «Заселений острів», знятого за однойменним романом письменників-фантастів Аркадія та Бориса Стругацьких. 35-хвилинний трейлер стрічки до столиці привезли російський режисер, актор і телеведучий Федір Бондарчук та продюсер Олександр Роднянський . На проект витрачені безпрецедентні гроші – близько $40 млн і чотири роки копіткої праці. Побоюючись піратства, перед показом «нарізки» фільму операторів просять вимкнути камери.

За сюжетом, дія «Заселеного острова» відбувається в далекому 2157 році, коли 20-річний студент Максим із планети Земля, мандруючи галактикою, відкриває нову планету Саракш. Корабель героя розбивається і він потрапляє в невідому цивілізацію. Імперією править група диктаторів, котрі контролюють населення, подавляючи їх волю. Але саме тут Максим знаходить товариша, любов і вирішує боротися за долю жителів планети Саракш.

Творці фільму переконують, що їхньою метою було втілити на екрані грандіозну книгу Стругацьких, не нашкодивши філософській глибині оригіналу. «Ми дали своєму герою мотивацію любові, протесту проти подавляючої сили, – каже режисер стрічки Федір Бондарчук. – І думаємо, що ця тема на часі. Адже ми живемо в світі великих держав. (…) У Лондоні 24 тисячі кінокамер стежать за тобою, як би ти цього не хотів у туалетах, пабах, квартирах. Нині гостро стоїть питання сили і того, чи варто змінювати світ за її допомогою».

Через масштабність задуму, ще на стадії зйомок фільм викликав шквал негативної критики. Зараз за складністю і глибиною окремі кінокритики вже порівнюють його із «оскароносними» роботами. Для «Острова» було виготовлено 4 тисячі костюмів, а в зйомках задіяно військову техніку. Всього фільмування на 63 об’єктах тривало 11 місяців, із них – більша частина у Криму. Фільм «пронизаний» комп’ютерною графікою, над виготовленням якої працювало більше 150 чоловік.

У результаті на екрані глядач замість справжнього неба побачить фантастичне – з намальованими трьома світилами, які пронизують хмари. «Коли виникла ідея зйомок «Заселеного острову» ми спілкувалися з Борисом Стругацьким, – розповідає Олександр Роднянський. – Він тоді сказав принципову річ, що світ у фільмі має бути переконливим: у ньому не могло бути фанери».

На кінцевій стадії роботи над картиною її творці відчули скруту в фінансуванні, тож нині чекають прибутків від прокату. «Ми сподіваємося, що першого січня, коли люди підуть дивитись наш фільм, кінотеатри почнуть приносити нам прибуток, – ділиться режисер фільму та виконавець ролі прокурора Федір Бондарчук. – Бо ми витратили колосальні гроші, в тому числі й свої».

Ще під час літературної розробки фільм був розбитий на дві частини. Перша – вийде в прокат 1 січня 2009 року, друга – наприкінці квітня. Водночас, за словами творців фільму, в Києві прем'єра «Заселеного острова» пройде 22 грудня, майже на тиждень раніше за московську. Фільм також буде в прокаті у Франції, Великій Британії, Німеччині, США, Японії, Китаї, Кореї та Індії.

Творці картини розраховують, що на перегляд у першу чергу піде молодь. «Ви всі знаєте списки найуспішніших фільмів, – зауважує Олександр Роднянський. – Це переважно фільми-фентезі, що вільно оперують часовим простором. «Заселений острів» це – змістовне висловлювання, зроблене в жанрі, котрий сприймається молодою аудиторією».


Як повідомлялося раніше, на старті бюджет картини оцінювали у 25 мільйонів доларів. Тоді продюсери стрічки заявляли , що не бояться витрачати великі суми, оскільки розраховують повернути їх за рахунок прокату, випустивши фільм двома частинами.



«Заселений острів» за $40 млн

«Заселений острів» за $40 млн

«Заселений острів» за $40 млн

«Заселений острів» за $40 млн

«Заселений острів» за $40 млн

«Заселений острів» за $40 млн

Источник: МедіаБізнес

3046

blog comments powered by Disqus

Кино


Последние Популярные Коментируют

Темы форума