Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Як змінилися актори "Сам удома" за 25 років

05 января 2015

У це важко повірити, але Маколей Калкін вперше залишився сам 25 років тому. У культової різдвяної стрічки ювілей.

Комедія "Сам удома" про пригоди Кевіна МакКалістера та "мокрих бандитів" протягом двадцяти п'яти років залишається одним із улюблених новорічних фільмів дітей та дорослих. Ми не сумніваємося, що залишок новорічних канікул глядачі "1+1" із задоволенням проведуть за черговим переглядом усіх частин безсмертної стрічки.

Робота Маколея Калкіна на знімальному майданчику "Дядечки Бака" настільки вразила сценариста Джона Хьюза, що він написав сценарій "Сам удома" спеціально для нього.

Кіт Калкін, батько актора,  просував у кінематограф і решту дітей, використовуючи при цьому заборонені прийоми. Він погрожував відмовою від зйомок відомого сина, якщо в картині  не будуть зніматися інші діти. І в результаті не добився нічого, крім відмови в зйомках - Маколею зокрема.

Так, у стрічці "Сам удома" брав участь і брат Маколея - Кіран Калкін.

У кінці 2007 знімальна група стежила за спробами Ретрея Девіна, старшого "брата" Кевіна МакКалістера, підкорити серце держсекретаря США Кондолізи Райс. Він використовував 'любовні диски' для виконання серенади,  які вирушили з Нью-Йорка до Алабами, Денверу, Пало-Альто та Вашингтону, щоб залицятися до неї. Так з'явився фільм "Залицяючись до Конді".

Під час зйомок сцени з тарантулом Деніелу Стерну довелося зобразити беззвучний крик для того, щоб не злякати павука, який міг у будь-який момент вкусити актора. На щастя для Стерна, режисеру Крісу Коламбусу вдалося зняти потрібний кадр з першого ж дубля, а несамовитий крик Марва був записаний пізніше.

Джо Пеші старанно уникав зустрічей з Калкіним поза знімальним майданчиком, щоб той не переставав його боятися. Джо вдавалося вселяти страх своєму юному колезі різними способами. Наприклад, під час роботи над однією зі сцен фільму Пеші вкусив хлопчика за палець.

Для Пеші 1990 взагалі став найкращим роком у кар'єрі. Він отримав "Оскар" як "Найкращий актор другого плану" у фільмі "Славні хлопці". 

В оригінальному сценарії Хьюза не було старого Марлі. Кріс Коламбус придумав цього персонажа для того, щоб додати в історію нотки сентиментальності, а також ввести в сюжет героя, устами якого можна було б викласти Кевіну кілька цінних порад.

Актор Роберт Блоссом, який виконав цю роль, помер 8 липня 2011 року від інсульту. 

Прем'єра комедії в США відбулася в листопаді 1990 року. "Сам удома" тримався на першому місця в бокс-офісі дванадцять тижнів поспіль, завершивши свій тріумфальний хід кінотеатрами лише в червні наступного року. Картина навіть потрапила в Книгу рекордів Гіннесса як найбільш фінансово успішна комедія.

Источник: 1+1

4745

blog comments powered by Disqus

Кино


Последние Популярные Коментируют

Темы форума