Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Комітет з питань свободи слова погодився віддати призначення і звільнення президентів НРКУ і НТКУ Верховній Раді

22 января 2009
Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації рекомендує Верховній Раді розглянути в другому читанні та прийняти в цілому законопроект «Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо приведення окремих положень цього закону у відповідність до Конституції)», №3140, внесений народними депутатами Оленою Лукаш, Едуардом Прутніком та Андрієм Портновим.

Члени комітету розглянули пропозиції до цього проекту. Вони підтримали поправки юристів щодо термінології. А щодо того, хто має призначати і звільняти керівників НТКУ та НРКУ, то з трьох пропозицій (Верховна Рада, Президент, Кабмін) пройшла пропозиція делегувати ці повноваження парламенту. Крім того, кандидатуру попередньо має розглянути профільний парламентський комітет.

Також комітет підтримав поправку депутатів Миколи Баграєва та Олени Кондратюк, які для забезпечення належного рівня суспільного контролю над НТКУ та НРКУ, відкритості у діяльності їхніх наглядових органів, пропонують доповнити ст. 14 закону. А саме: загальний контроль за діяльністю НТКУ та НРКУ покласти на наглядові ради, до складу яких включити по одному представнику від депутатських фракцій, які не входять до складу коаліції, та по чотири представники від всеукраїнських об’єднань громадян у галузі діяльності ЗМІ. Перелік таких об’єднань визначає Верховна Рада за поданням комітету, до компетенції якого віднесено питання телерадіомовлення. Чотири представники до кожної наглядової ради, загальний персональний склад та голови наглядових рад затверджуються Кабміном.

Члени комітету більшістю голосів підтримали законопроект №3140, утримався тільки народний депутат Андрій Шевченко. Як писала «Телекритика», він є автором альтернативного законопроекту «Про внесення змін до закону “Про ТБ і РМ” (щодо врегулювання діяльності НТКУ та НРКУ)» і має дещо іншу думку щодо більшості поправок у законопроекті №3140.

Комітет вирішив перенести на 28 січня 2009 року розгляд двох питань (законопроект про внесення змін до закону «Про рекламу» (щодо приведення у відповідність до Європейської конвенції про транскордонне телебачення), №3081 та розгляд пропозицій Президента України до Закону України «Про внесення змін до закону «Про Нацраду», №0953).

Крім того, члени комітету затвердили план роботи на лютий-липень 2009 року.

Источник: Телекритика

3013

blog comments powered by Disqus

Радио


Последние Популярные Коментируют

Темы форума