Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Переможці конкурсу назвали впровадження цифрового радіо революційною подією

01 апреля 2018

Справді історичною революційною подією назвав упровадження в Україні цифрового радіо керівник «Країни ФМ» Богдан Болховецький. Голові правління ПАТ «НСТУ»  Зурабу Аласанії імпонує те, що держава підтримує амбітні настрої мовників. Про це йшлося під час прес-конференції, що відбулася 29 березня в інформаційному агентстві Укрінформ.

 

«Те, що зараз відбувається, дійсно історична подія. Ми зараз рівняємося з передовими європейськими країнами. Це дуже важливий день для українського медійного простору», –  сказав Б. Болховецький. Він  висловив переконання, що це правильні кроки і проект запуску цифрового радіо буде вдалим.

«І для суспільного мовника зараз, який, скоріше за все, ще виглядає як УТ-1, має такий лозунг як «бути найбільш інноваційним медіа в Україні» – це нахабство і це амбіція. Але коли ми зустрічаємо з боку державних установ такі самі амбіції, це нас дуже радує», – поділився Зураб Аласанія. На його думку, суспільне раніше ніж за рік, як це дозволено законом, зможе впоратися із запуском усіх трьох радіопрограм у цифровому форматі.

Привітав Україну із запуском цифрового радіо і президент глобальної галузевої організації «WorldDAB» Патрік Хеннон, який у своєму зверненні назвав цю подію важливою для всієї Європи.

Член Національної ради Сергій Костинський зауважив на тому, що, впроваджуючи цифрове радіомовлення, регулятор, з одного боку, дає поштовх для розвитку нових мовників, а з іншого, –  забезпечує більший асортимент для аудиторії, передусім нішевих радіостанцій, «яких найменше на нашому ринку».

Голова Національної ради Юрій Артеменко звернув увагу на ті виклики, з якими доведеться мати справу мовникам, реалізовуючи цей проект. Це – популяризація цифрового радіо, проведення інформаційної кампанії, перемовини з виробниками передавачів тощо. Водночас він запевнив, що Національна рада надаватиме будь-яку підтримку впровадженню технології цифрового радіо. «Тут немає оптимістів, тут є реалісти, які хочуть освоювати нові технології і бути попереду Європи (бо не у всіх країнах є таке радіо) або у всякому разі на рівні», – сказав він.

Юрій Артеменко також повідомив, що галузева організація «WorldDAB», яка опікується впровадженням цифрового радіо у світі, зі свого боку готова усіляко сприяти його розвитку і в Україні. Вона пропонує  провести семінари, зустрічі і навіть організувати поїздки до країн, де цей процес йде найактивнішим способом, – Норвегії, Нідерландів – для вивчення досвіду.

Источник: www.nrada.gov.ua

3830

blog comments powered by Disqus

Радио


Последние Популярные Коментируют

Темы форума