Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Перша хвиля дослідження радіослухання в містах 50 тис.+, лютий-квітень 2015

18 июня 2015
«Радіокомітет» оприлюднив дані першої хвилі дослідження радіослухання за 2015 рік у містах з населенням понад 50 тис. осіб

Лідером серед радіостанцій за результатами першої хвилі стала «Хіт FM», яка посідає першість як за показником рейтингу, так і охоплення. На другому місці у топ-10 за показником рейтингу - радіо «Шансон». Третя сходинка - за «Русское радио - Україна». У трійку лідерів за середньотижневим охопленням окрім «Хіт FM» та радіо «Шансон», уперше увійшло «Люкс FM».

 

Про це свідчать дані першої хвилі дослідження, яке проводить компанія GfK на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання «Радіокомітет». Опитування проводилося з 2 лютого по 19 квітня 2015 року. У ньому взяли участь мешканці України віком від 12 до 65 років, які проживають у містах із населенням понад 50 тисяч осіб. Вибірка склала 12 424 респонденти.

 

Нагадаємо, що з першої хвилі 2015 року «Радіокомітет» призупинив дослідження радіослухання у 14 містах Донецької і Луганської областей.

 

На відміну від четвертої хвилі 2014 року, за показником рейтингу радіо «Шансон» опустилося на друге місце, а «Хіт FM» - знову повернулося на перше. «Русское радио - Україна» залишається третім.

 

 

 

За показником охоплення на третє місце вийшло радіо «Люкс FM», а «Русское радио - Україна» перемістилося на четверту позицію. Володарі першого і другого місця лишилися незмінними.

 

 

«Важливо чітко і прискіпливо реагувати на всі запити та потреби аудиторії. Враховуючи непросту ситуацію в державі, сьогодні має значення не лише музичний контент, але й програмний продукт», - переконаний музичний продюсер «ТАВР-Медіа» Віталій Дроздов. На його думку, важливим для радіостанцій «Хіт FM» та «Русского Радио Україна» є запуск програм, пов'язаних з підтримкою армії та інших проектів, які відповідають реаліям сьогодення. Зокрема, на «Хіт FM» у проекті «Малюнок для бійця» батьків та дітей закликали до створення малюнків для військових, які хлопцям на фронт передавав волонтер Олексій Мочанов. А «Русское Радио Україна» першим запустило в ефір проект «Армійський привіт» - було відкрито спеціальну лінію для дзвінків із побажаннями для українських військових.

 

Результатом «Люкс ФМ» задоволений продюсер радіостанції Євген Фешак: «Люкс ФМ  - радіостанція, яка не стоїть на місці. Ми постійно відслідковуємо тенденції у настроях суспільства і відповідно до них формуємо контент. Залишаючись вірними формату розважальної станції, ми робимо все необхідне, щоб бути ще цікавішими, ще гострішими і ще прикольнішими. Результати наших старань ілюструє тенденція зростання основних показників успішності радіо Люкс ФМ».

 

У цілому дані нової хвилі радіодослідження свідчать про зростання частки слухачів з доходом вище середнього.

У порівнянні з попередніми хвилями дослідження, радіо стали активніше слухати люди з доходом понад 6000 тисяч. Також серед радіослухачів побільшало активних покупців - тих, що безпосередньо здійснюють покупки. Радіо незмінно активно слухають чоловіки, одружені, власники автівок.

 

Пік слухання радіо припадає на ранково-денні слоти - з 9 по 17 годину. У цей час його слухають на роботі, а також у авто. Як і раніше найбільша частка радіослухачів серед тих, хто звик слухати його вдома.

 

«Нова хвиля демонструє хорошу тенденцію. Радіо слухають стабільно і це означає, що воно має доволі міцні позиції у споживача медіа-контенту загалом», - резюмує маркетинг-директор групи «Тавр» Оксана Шавель.

 

Дослідження Radio Research проводиться компанією GfK Ukraine методом комп'ютеризованого телефонного опитування слухання за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання «Радіокомітет». Опитування проводиться серед населення міст України чисельністю 50 тисяч і більше, у віці 12-65 років. Дані поточної хвилі дослідження охоплюють період з 2 лютого по 19 квітня 2015 року.

Источник: Телекритика

1395

blog comments powered by Disqus

Радио


Последние Популярные Коментируют

Темы форума